El Pla ImpulsDipta de cooperació amb els municipis ha permès simplificar fins a un 90% la tramitació administrativa dels ajuntaments amb la Diputació de Tarragona. Els alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona i el Baix Penedès s’han trobat al Teatre Auditori de la Diputació per posar sobre la taula les primeres dades de funcionament d’aquest nou model de col.laboració de l’ens intercomarcal amb els 190 municipis i entitats municipals descentralitzades de la demarcació.
Si bé en el període 2020-2023 els ajuntaments van fer prop de 7 mil tràmits de sol.licitud d’ajuts a l’ens supramunicipal, per a aquest mandat s’han fet 760 tràmits per al conjunt d’inversions previstes al Pla ImpulsDipta.
La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat el fet de ‘posar les coses fàcils’ a l’administració local.
Prop del 78% dels ajuntaments i entitats descentralitzades han proposat actuacions en matèria d’equipaments públics de caràcter social o cultural, prop del 66% en carrers i vials i un 60% en eficiència energètica. Més d’un 27% han plantejat actuacions en aigua i un 12’63% en vehicles. Llauradó ha subratllat l’interès dels consistoris en adaptar-se a les necessitats de la transició energètica i la sostenibilitat.
El Pla està dotat amb un pressupost de 147 milions d’euros per aquest mandat. Fins ara, ja s’han efectuat pagaments per valor superior als 10 milions d’euros, el doble que a l’octubre de 2020.
El pla es basa en la cooperació econòmica i assistencial amb l’objectiu de ser un revulsiu per a la gestió, l’organització i l’economia dels diferents municipis. A
Impuls Dipta supera la majoria de convocatòries de subvencions repartides al llarg de l’any, incloses les de l’actual Pla d’Acció Municipal, el PAM, i les concentra en un únic pla global que inclou el finançament i també les assistències als ens locals.