La Part Alta, el centre, Llevant i els barris marítims són les zones on més es concentren aquest tipus de pisos. Amb tot, s’afirma que l’increment dels apartaments turístics no està provocant una expulsió dels veïns d’aquestes zones, ni creant problemes greus de convivència. De fet, l’augment de pisos ha provocat un increment en la rehabilitació d’habitatges, sobretot en la Part Alta i l’Eixample Centre.
Les tendències detectades més significants han estat el creixement constant del nombre de lloguers turístics de curta duració i la disminució del nombre de lloguers sense llicència, que ha quedat en un 10%. També s’ha observat un creixement de l’oferta que no se promociona a través d’Airbnb i de l’augment progressiu de concentració de l’oferta, així com un augment de la concentració d’habitatges turístics en una mateixa finca.
Pau Ricomà, l’alcalde de Tarragona i conseller de Turisme, ha explicat que tot i que sí és necessari monitoritzar la incidència, Tarragona no es troba encara en una situació preocupant, sobretot en comparació amb altres ciutats de característiques similars.
També ha anunciat la creació d’una taula de treball municipal en la que integrarà els sectors d’urbanisme, habitatge i turisme per crear propostes d’actuació. També es tindran en compte la participació de professionals dels sectors de turisme i comerç i els veïns de les zones més afectades.