A Marràqueix i als pobles de l’Àtlas del Marroc fan castells. No serien ben bé com els tarragonins, perquè llueixen vestits més ornamentats, a l’estil dels falcons de la moixiganga valenciana. Però és una de les coses en comú de la comunitat marroquina que ha destacat la nova cònsol a Tarragona. Es planteja fer algun agermanament a causa de les similituds entre les cultures.
La cònsol General del Regne del Marroc a Tarragona, Lleida i Aragó, Ikram Chahine, fa set mesos que és al càrrec. La comunitat marroquina és la segona població més nombrosa a Tarragona mirant el lloc d’origen, amb unes 10.000 persones a la ciutat i 45.000 a la demarcació.
Chahine ha destacat totes les coses en comú entre la ciutat i alguna del Marroc, com la presència de patrimoni romà, la importància de la gastronomia o els castells. Unes construccions humanes que no serien exactament igual, però que podrien compartir origen.
El consolat s’encarrega de temes socials, de gestió de documentació com passaports o DNI, el registre civil o herències. També de repatriació de difunts o conflictes diversos. Des de la pandèmia han apostat per digitalitzar molts serveis i han augmentat la seva presència a les xarxes socials. La cònsol ha remarcat el servei mòbil que es realitza per apropar-se als ciutadans a causa de la gran extensió geogràfica on treballen.
La comunitat marroquina encara la recta final del ramadà, amb la celebració de l’aixecament del desdejuni.
Més notícies:
- Tarragona planta cara a totes les violències masclistes
- El programa acadèmic de la URV i PortAventura World ampliarà les competències de 150 treballadors del parc
- Els sindicats reclamen més eines per afrontar l’assetjament sexual a la feina
- Les entitats, fonamentals per acompanyar les dones víctimes de violència
- L’EMT activa serveis mínims per la vaga estatal en el transport de viatgers