Els forners i pastissers artesans de Tarragona es mostren preocupats davant l’increment generalitzat dels preus. Expressen que han de fer front a uns costos desbocats de les matèries primeres i els subministraments. Les pastisseries, però, miren amb optimisme la venda de mones i figures de xocolata, que esperen que arribi a xifres prepandèmiques.

Els artesans del territori lamenten que el cost de matèries primeres com la farina s’ha enfilat en gairebé un 30% a àmbit estatal. A més, la majoria d’establiments compten amb maquinària que funciona amb electricitat per a dur a terme algunes tasques. La pujada generalitzada dels preus ha portat als forners i pastissers a ajustar els costos al màxim, i alguns s’han vist forçats a haver d’apujar l’import de determinats productes.

El president del Gremi Comarcal d’Artesans Forners de Tarragona, Jordi Andreu, ha explicat a Tarragona Ràdio que qui finalment acaba patint les conseqüències és el consumidor.

The maximum number of views of this element is reached.
Please contact the webmaster to enable unlimited views.

Pel que fa a la celebració de la Pasqua, els pastissers celebren que les vendes de mones i figures de xocolata arribaran a xifres prepandèmiques. El president del Gremi de Pastissers Artesans de Tarragona, Josep González, ha expressat a Tarragona Ràdio que són positius, i que veuen a la ciutadania animada i amb ganes.

Tot i l’augment generalitzat dels preus, els artesans treballen per ajustar els costos i afectar el mínim possible als clients.