L’avís de Repsol de deixar a l’aire les inversions previstes a Tarragona si s’aprova la permanència de l’impost a les energètiques deixa també reaccions dels grups municipals de l’Ajuntament de Tarragona. La notícia ha centrat la tertúlia política d’aquest dimarts a Tarragona Ràdio.

El conseller de Patrimoni, Nacho García, assegura que ‘no hi ha hagut cap banc ni empresa que hagi fet fallida amb aquest impost’ que fins ara és provisional. El socialista afirma que ‘hem de fer compatible l’estat del benestar’ i que ‘aquells que més tenen, més paguin’.

La portaveu del Partit Popular al consistori, Maria Mercè Martorell, mostra la seva preocupació que aquestes empreses tinguin planificat un disseny per marxar a altres països. Recorda que el Camp de Tarragona té com a bandera el turisme i la indústria.

Des d’En Comú Podem, consideren que ‘hem de cuidar i cultivar la química respectuosa amb el medi ambient’. El seu portaveu Jordi Collado diu que s’han de protegir els llocs de treball i creu que l’Estat ha de posar un alto davant del ‘xantatge’.

Jordi Sendra s’oposa a l’impost a les energètiques en les inversions industrials de Tarragona. El portaveu del grup municipal de Junts diu que Tarragona es juga el seu futur industrial.

Aquesta situació posa en risc inversions estratègiques, especialment el projecte de l’ecoplanta i l’electrolitzador de Repsol, que suposen una aposta per la transició energètica, la descarbonització i la sostenibilitat de la indústria local, segons Sendra.

Sendra ha donat el seu suport a les recents declaracions de qui fou conseller d’Economia i Hisenda i actual diputat de Junts, Jaume Giró, que ha advertit de les greus conseqüències que aquest impost podria tenir per al pol petroquímic de Tarragona.

En el cas del complex químic de Tarragona, les inversions previstes arriben als 1.100 MEUR per fer l’ecoplanta i l’electrolitzador més gran de l’Estat els pròxims anys.

Altres notícies: