Ho fan a través del projecte psicoeducatiu Km0/ Slow Food Education Network del Slow Food Comunitat Educa Catalunya, creat per Anna Raventós. El projecte pretén difondre els valors d’aquest moviment que vincula l’alimentació amb el medi ambient, l’esport, la salut i la cultura. La sostenibilitat, la vinculació amb l’entorn, els transtorns alimentaris, l’arca del gust, …són alguns dels punts que permet treballar aquesta iniciativa, tal com explica Minerva Gabarró, mestre de l’escola coordinadora del projecte.
L’aliment central del projecte que l’escola ha apadrinat és l’escarola perruqueta, una varietat autòctona del Vendrell, que va deixar de plantar-se per qüestions de productivitat, però que té un sabor més dolç i suau i, per tant, més agradable pels nens. El Pitu Recasens, membre de l’AFA del Miracle i responsable de l’hort, n’ha plantat unes 25 unitats, que els nens i nenes de 2n de primària s’han encarregat de cuidar i fer créixer.
Durant el curs, han dedicat dues hores a la setmana a treballar l’hort, però aquests dies de final de curs, són dies de collita. Les escaroles ja estan a punt per ser cuinades, i l’escola ha convidat tres cuiners professionals per impartir tallers de preparació d’aquesta verdura.
De la mà de les xefs Balbina García i Montse Queralt, l’Olau, l’Àuria, el Liam i els seus companys han après a fer croquetes i coca, amb les seves escaroles de l’hort. El xef Moha Quach els ha ensenyat a fer xató. Per ell, era la primera vegada que feia un taller per nens, i l’experiència ha estat tan gratificant, que no serà l’última.