Els pastissers artesans de Tarragona tenen la confiança d’assolir xifres de vendes prepandèmiques per aquest Sant Joan. El gremi diu que les comandes han arribat a última hora però que ara és un no parar d’activitat als obradors.
Els pastissers asseguren que un indicador que fa preveure que s’aconseguiran nivells de negoci de 2019 és la mida de les coques que s’encarreguen.
Josep González, de la pastisseria Conde i president del Gremi d’Artesans Pastissers de Tarragona explica que enguany tornen les comandes de coques grans. Es tracta de productes per a 10 persones. Les restriccions dels dos anys anteriors van fer que les reunions de gent per la revetlla fossin més reduïdes i per tant, les coques també més petites.
Les coques tradicionals són les de fruita i de cabell d’àngel. A la pastisseria Conde en fan de cabell d’àngel i crema, una coca que aguanta molt bé la calor. Els pastissers adverteixen del perill alhora de conservar les farcides de nata per aguantar les altes temperatures. Aquest Sant Joan serà l’últim per a la pastisseria Palau, la més antiga de Tarragona. Pepe Roquet farà des del seu obrador les darreres coques abans de deixar el negoci a l’agost.