Una safata de panellets de pinyons a l'aparador de la Pastisseria Palau de Tarragona. Foto: ACN.

Els pastissers de Tarragona encaren amb optimisme la venda de panellets per la castanyada i preveuen mantenir els nivells de venda registrats l’any passat. A diferència de l’octubre de 2020, les restriccions de mobilitat arran de la situació de pandèmia no condicionaran la venda de panellets d’enguany.

El president del Gremi de Pastissers de Tarragona, Josep González, assegura que a les ciutats i pobles grans l’any passat van tenir un petit augment de vendes i ara confien que es mantinguin. Per prudència, González ha evitat fer una previsió dels quilos que es vendran, però ha apuntat que en els pròxims dies la demanda augmentarà amb safates més grans que al 2020. La crisi del pinyó ha afectat al preu del producte final, que s’eleva fins als 60 euros el quilo.

Des de la Pastisseria Palau, el pastisser Josep Roquet també ha assenyalat que les comandes d’aquesta castanyada podrien deixar enrere els formats de safates petites. Malgrat que els aparadors de les pastisseries ja comencen a omplir-se d’aquests dolços típics de la castanyada, la producció s’accelerarà entre divendres i dissabte, tal com ha apuntat Roquet.

Tot i que cada any intenten variar a l’hora d’enfornar nous panellets, els que segueixen triomfant entre la clientela són els clàssics de pinyons. Cada pastisseria, però, fa una aposta envers l’assortiment de panellets, des dels clàssics d’ametlla o coco fins als més curiosos, com ara de roses i maduixes o el de fruites variades.