Els premis gastronòmics Josep Lladonosa aterraran a Tarragona. El 5 i 6 d’abril, la plaça Corsini serà la seu de la final social i la semifinal del certamen. Els guardons, que arriben a la seva V edició, ja molt consolidats i reconeguts, trien els millors estudiants de cuina i sala de Catalunya i d’Andorra.

Els Premis Lladonosa, també coneguts com el masterchef dels alumnes catalans de cuina i sala, escullen des de l’any 2021 els millors estudiants del país i, com a novetat d’enguany, també d’Andorra. Ho fan en un format de concurs presencial en directe i la ciutat acollirà una de les dues semifinals.

El cap de setmana del 5 i 6 d’abril la plaça Corsini es convertirà en una gran cuina a l’aire lliure. Dissabte, aplegarà 14 alumnes, set de cuina i set de sala, on hi haurà presència tarragonina. Diumenge serà el torn de la final, amb 20 estudiants que competiran per endur-se el Premi Social Josep Lluís Rull de cuina i sala.

Ara bé, i per dinamitzar-ho tot, dissabte a la tarda tindran lloc dues exhibicions gastronòmiques a càrrec dels xefs Pep Moreno i Jordi Parés, així com una de cocteleria amb Adrià de la Rosa. Pep Moreno, del restaurant Deliranto de Salou amb estrella Michelin, destaca les potencialitats del territori i la qualitat de la gent que es forma a casa nostra.

La consellera de Comerç i presidenta de Mercats, Montse Adan, celebra que Tarragona esdevingui epicentre gastronòmic i que es potenciï la cuina d’aprofitament.

Les degustacions que cuinin els xefs a Corsini es podran comprar a un preu popular, com també begudes, i la recaptació es destinarà al Banc dels Aliments.