Els procés participatiu del POUM estrena aquest gener itineraris d’exploració del potencial del territori. El primer es farà el dissabte, 14 de gener, amb sortida des del parc del Francolí per conèixer sobre el terreny els reptes i possibilitats d’ordenació urbanística de la zona. El 28 de gener es farà una segona ruta per l’Anella Verda i la Budellera, i l’11 de febrer per l’N-340 i l’Horta Gran.

Mentrestant, el dimarts anterior, 10 de gener, la Part Alta acollirà el primer taller participatiu del POUM d’enguany. S’ha de peatonalitzar la Part Alta? Com combinem l’ús privat i la protecció del patrimoni? Aquestes i altres qüestions es posaran damunt la taula a les 18 h a Casa Canals.

Les dues iniciatives formen part del procés participatiu del POUM, que també inclou una enquesta general i la possibilitat de fer aportacions en línia a través de la plataforma ‘participa’.

Després de passar per les zones de Ponent i Nord el passat mes de desembre, durant el mes de gener s’implementa la nova fase del procés del POUM, centrada a conèixer les inquietuds i recollir propostes de futur sobre la Part Alta. Després se seguirà per l’Eixample, els Barris Marítims i Llevant.

imatges aèries de la Part Alta i el Francolí (Fotos: Marc Colilla);
imatges aèries de la Part Alta i el Francolí (Fotos: Marc Colilla);
imatges aèries de la Part Alta i el Francolí (Fotos: Marc Colilla);
imatges aèries de la Part Alta i el Francolí (Fotos: Marc Colilla);

Totes les activitats del procés són obertes a la ciutadania, que es pot inscriure prèviament a la plataforma de participació de l’Ajuntament.

Sobre aquest procés participatiu, el conseller de Territori i Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha volgut posar de manifest que per a la construcció d’una Tarragona cohesionada i sostenible, les màximes que han de regir el nou POUM, la participació ciutadana no només és necessària sinó imprescindible perquè el dibuix de la ciutat del futur es faci en sintonia amb les inquietuds i necessitats de tothom”.

El procés participatiu s’integra en la fase de l’avanç del POUM, un document que, després d’una fase inicial de treballs d’anàlisi i diagnosi, marca els objectius i propòsits generals d’ordenació del nou POUM i les directrius ambientals que s’han de tenir en compte en la nova planificació.

La finalitat del procés participatiu és recollir idees i suggeriments que permetin contrastar i completar la primera proposta de l’avanç i construir conjuntament una mirada integral de la ciutat.

El calendari de tallers participatius és el següent:

Itineraris participatius amb inici al Francolí

Així mateix, durant les properes setmanes tindran lloc els itineraris participatius, rutes a peu pensades per conèixer sobre el terreny les possibilitats i reptes d’ordenació urbanística. El primer es farà a la zona del Francolí el proper 14 de gener a les 10.30 h.

Els itineraris previstos són:

Tots els recorreguts participatius són gratuïts i oberts, amb inscripció prèvia, a tota la ciutadania.