L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona (AEHT) manifesta la seva satisfacció per la fi del toc de queda i l’obertura continuada fins les onze de la nit pels bars i restaurants. Amb tot, l’entitat destaca que la limitació d’aforament en interiors és encara una trava per aconseguir que el sector pugui recuperar-se.

De cara a la recuperació

Diversos presidents territorials del sector a la província comparteixen que hi ha hagut un augment de les reserves al migdia i els caps de setmana; però que malgrat la reducció de les restriccions i la possibilitat de servir sopars fins les onze de la nit, aquestes mesures no s’han traduït, fins al moment, en un alta ocupació en els allotjaments associats ni en un increment exponencial de les reserves en bars i restaurants. Tot i això, l’associació creu que encara és aviat per fer una valoració en ferm, i que caldrà esperar uns dies per treure’n conclusions més exhaustives.

«Ha sigut un bon cap de setmana, sobretot els migdies; i la primera nit en que hem pogut servir sopars ha sigut bona, però dins del previsible. No hem notat un allau de reserves», comenta Ángel Pérez, propietari del Restaurant El Pòsit i vicepresident de restauració de l’AEHT. Paraules que també comparteix Xavier Martí, Xef del Restaurant Casa Macarrilla i president de l’AEH Cambrils.

A l’espera del cap de setmana

Per la seva banda, Juan Hervás, president de l’AEH Vila-seca, expressa que les reserves als migdies han sigut bones i que la nit d’ahir també va estar dins de la normalitat esperada. «Crec que la valoració, però, cal fer-la el proper cap de setmana, tenint en compte totes les nits de diumenge a dissabte. Creiem que la previsió serà bona, però hem de ser prudents perquè la situació pot canviar d’un dia a l’altre», expressa.

En la mateixa línia s’expressa Joan Mira, president de l’Associació de Restauradors de Valls i l’Alt Camp. «A Valls i a l’Alt Camp, l’ocupació els matins i migdies entre setmana ha sigut bastant bona, i els que van fer sopars ahir comparteixen que encara és una mica fluix, però esperem que s’animi».

Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà i Muntanyes de Prades; i Marta Domènech, nova president de l’AEHT i gerent de l’Hotel Hostal Sport de Falset, comparteixen que han tingut un bon cap de setmana i que l’ocupació ha sigut alta als migdies, però que entre setmana i a les nits, l’ocupació i les reserves segueixen sent molt fluixes.

El sector defensa que es “totalment segur”

L’AEHT considera que encara cal esperar uns dies per fer una valoració de l’evolució de l’ocupació i les reserves després de les noves mesures, i que com a sector caldrà seguir incidint en el discurs que porta repetint durant mesos: “L’hostaleria regula i és segura; perquè complim amb totes les mesures d’higiene i controlem comportaments inadequats, com els que hem pogut veure aquest cap de setmana”, comenta Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà i Muntanyes de Prades.

Imatge d’arxiu d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra, a la plaça de la Font de Tarragona, que realitza per fer tasques de control i informació sobre les restriccions previstes pel Procicat en la restauració. / ACN