CCOO i UGT reclamen augmentar els salaris dels treballadors per contrarestar la pujada de la inflació dels darrers mesos. Amb el lema ‘Apujar salaris, abaixar preus, repartir beneficis’, els sindicats es preparen per a la mobilització d’aquest 1 de maig, on exigiran també millors condicions laborals i una ocupació de “qualitat” que posi fi a les desigualtats. Entre les reivindicacions, presentades aquest divendres, també destaquen el bloqueig de la patronal a l’hora d’asseure’s a negociar els convenis. Per això, els sindicalistes avisen que convocaran noves protestes i vagues de cara la pròxima tardor si no hi ha un canvi en l’empresariat. Així mateix, han lamentat l’externalització dels serveis públics.
El secretari general d’UGT a Tarragona, Joan Llort, ha lamentat que els empresaris hagin aprofitat la pujada del preu de les matèries primeres per “especular i tenir més marge de beneficis” i que no els hagin repartit amb els treballadors amb un increment salarial. “Tenim un 20% de pobresa dins de la societat, molts d’ells són treballadors que no poden arribar a final de mes”, ha afegit. En la roda de premsa prèvia a la jornada de l’1 de Maig, el sindicalista també ha reivindicat que en l’últim any s’han acordat pujades d’entre el 7% i el 9% en els convenis del sector de metall, de les químiques i de la construcció.
En paral·lel, Llort ha denunciat que les administracions públiques externalitzen els serveis quan haurien de fer el contrari. A tall d’exemple, ha assenyalat les residències de gent gran i ha criticat que no s’hagi investigat la gestió feta durant la covid en aquests centres. En la mateixa línia, ha fet una crida per continuar lluitant per uns serveis “dignes i de qualitat” en la sanitat, l’ensenyament i en el tercer sector. Alhora, ha demanat que s’implementi el Pla Nacional de la Indústria a les comarques tarragonines i penedesenques i que es faci amb les inversions necessàries.
Entre les reivindicacions per al pròxim 1 de Maig, els sindicats també exigeixen que s’incrementi la plantilla d’inspectors a Inspecció de Treball. Actualment, n’hi ha disset i, segons ells, se’n necessitarien el doble per poder assumir tota la feina de la demarcació. “A Catalunya paguen menys que Aragó i tenen el doble de càrrega de treball; se’ns acumulen molts expedients de les lluites amb les empreses i ens costa moltíssim que puguin arribar a tot arreu”, ha assegurat Llort.
Més notícies:
- Gran partit del Nàstic contra el Barça Atlètic per sumar una nova victòria fora de casa (0-2)
- La pluja no atura la 3a edició de la Tarraco Health Race 2024
- Prop de 700 persones reclamen a Tarragona una rebaixa dels preus de l’habitatge de lloguer
- Un motorista, ferit greu després d’un xoc amb un cotxe a la N-340 a Tarragona
- Tarragona Ràdio triomfa al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer amb el pòdcast «El seu nom era Georg»