Un restaurant amb clients a l'interior. Foto: ACN.

A pocs dies de Nadal, el sector de la restauració a Tarragona viu un període d’alta activitat gràcies als àpats d’empresa, que cada cop són més de grups o treballadors, i les celebracions nadalenques.

La tendència a avançar aquestes trobades a les setmanes prèvies a les festes s’ha consolidat i les reserves segueixen un bon ritme, segons ha destacat el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona ciutat, Javier Escribano, en una entrevista a Tarragona Ràdio.
Escribano ha explicat que des del mes d’octubre ja comencen a rebre trucades per organitzar els àpats
i assegura que l’oferta gastronòmica s’ha adaptat cada cop més a les necessitats dels clients. Això inclou menús tancats d’uns 40 euros, amb entrants per compartir i un segon plat a escollir.

Escribano explica que els establiments s’han hagut d’adaptar a les necessitats dels clients, amb
opcions veganes o plats sense gluten.
També es percep una creixent tendència entre els ciutadans a sortir a dinar o sopar en restaurants els dies més senyalats de les festes, com Nadal o Cap d’Any.
Tot i això, Escribano adverteix que el període més difícil de l’any per al sector arribarà de gener a març, fins que amb Setmana Santa es recupera l’activitat. El president dels restauradors fa una valoració positiva del 2024 i destaca que la temporada alta s’està ampliant progressivament gràcies a l’augment de visitants, tot i que aquesta dinàmica varia segons els barris i el tipus de negoci.