Els sopars i dinars d’empresa es recuperen enguany després de l’anul·lació massiva de 2021 per una inesperada pujada de la variant òmicron. Els restauradors tarragonins diuen que els ajuden a incrementar els ingressos tot i que el tiquet per persona s’ha reduït a la meitat: de 60 a 30 euros. El sector de la restauració ha vist com cada vegada més els sopars i dinars d’empresa s’han convertit en trobades de companys de feina, de gimnàs o d’altre activitats. Això vol dir que han deixat de ser les empreses les que paguen els àpats i ara cadascú dels participants assumeix el cost del seu plat. El canvi de sistema ha fet que es demanin menús més reduïts de preu i si fa cinc anys es pagaven 50 o 60 euros per un tiquet, ara s’ajusta als 30 o 40 euros. El president de l’Associació d’Hostaleria de la Ciutat de Tarragona, Javier Escribano, explica que aquestes cites grupals els ajuden en un mes, el novembre, que acostuma a ser fluix. Els dies forts dels dinars i sopars d’empresa es mantenen a l’entorn del 10 i 17 de desembre tot i que cada vegada més la tendència és a avançar-los. De fet, els restaurants ja han servit àpats d’aquest tipus al novembre.
Els dos caps de setmana forts ja fa dies que tenen completes les reserves. La gent, segons Escribano, en té ganes. L’any passat quan els grups ja havien organitzat dinars i sopars d’empresa, els van anul·lar a darrera hora a causa de l’increment dels casos de la variant òmicron de la covid i els consells de les autoritats de no fer grans reunions en espais tancats.