Entrada del Braç de Santa Tecla 2024
Entrada del Braç de Santa Tecla 2024

La jornada de Santa Tecla ha estat marcada pels castells però també per l’Ofici, les tandes de Lluïment i la Professó, amb el moment àlgid que és l’entrada del Braç de Santa Tecla a la Catedral, que ja reposa fins l’any que ve al seu tabernacle.

Els tarragonins i tarragonines s’han emocionat un any més amb aquest moment que tanca la part més litúrgica de la festa, al Pla de la Seu a vessar. Ha estat seguida de forma multitudinària amb la sortida de la relíquia però, sobretot, el seu retorn al temple amb les salves, els pilars, l’encesa conjunta del elements de foc del seguici i l’oripell tenyint de color daurant la façana de la Catedral.

https://twitter.com/tarragonaradio/status/1838309753585578332

Santa Tecla podria aspirar a aconseguir ser patrimoni immaterial de la Unesco, com els castells, la dieta mediterrània o els tocs de campanes

Una professó que s’ha pogut seguir en directe com cada any per Tarragona Ràdio amb els comentaris, enguany, de l’arqueòleg Joan Menchón. Expert també en el seguici popular, reconeix que tenim una festa que pot aspirar a més reconeixements del que ja té a nivell català i de l’Estat. Menchón avançava que aquest següent pas podria ser que Santa Tecla o el conjunt d’actes festiu del calendari tarragoní aspirin a obtenir el reconeixement de la Unesco com a patrimoni immaterial, com els Castells el Toc de Campana o la dieta mediterrània. Menchón reconeix que ja n’han parlat aquests dies amb l’alcalde, Rubén Viñuales, i que per aconseguir-ho cal posar fil a l’agulla ja que la tramitació pot ser llarga.

Estrena amb èxit del ‘carrer del silenci’

Santa Tecla també ha estrenat enguany el ‘carrer del silenci’, al pas de la professó i les cercaviles per carrer Santa Anna, iniciativa que ha estat molt ben valorada pels usuaris. Laura Ferrer, una mare que hi ha anat amb els seus fills en feia una bona valoració de la iniciativa municipal.

L’abat de Girona, Octavi Vilà, l’encarregat de treure el braç del Tabernacle

La jornada de Santa Tecla ha començat ben d’hora, amb l’Anada a Ofici, tot seguit Tarragona Ràdio us ha ofert també l’Ofici, amb els comentaris enguany de Rafael Muñoz. L’encarregat de treure el Braç del seu Tabernacle ha estat el bisbe de Girona, i exabat de Poblet, el tarragoní Octavi Vilà, a petició de l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas. Ens ho explicava en directe Antoni Pérez de Mendiguren, del capítol Catedral.

El Braç ha sortit en mans d’Octavi Vilà, exabat del Monestir de Poblet i ara bisbe de Girona. L’arquebisbe, Joan Planellas, ha volgut fer el gest cap a Vilà, que també és tarragoní de naixement.
El Braç ha sortit en mans d’Octavi Vilà, exabat del Monestir de Poblet i ara bisbe de Girona. L’arquebisbe, Joan Planellas, ha volgut fer el gest cap a Vilà, que també és tarragoní de naixement.

L’arquebisbe, Joan Planelles, es referia als esquemes que va trencar en el seu moment Santa Tecla, que ara és un referent per tots els tarragonins.

Els balls parlats ara en format podcast

Aquests dies també s’han pogut seguir per Tarragona Ràdio els diferents Balls Parlats, tant els petits com els grans, que es poden tornar a sentir en format podcast.

Tarragona Ràdio tancarà aquest dimarts dues setmanes intenses amb un gran desplegament tècnic i humà. Primer a la Ràdio de les Festes, amb tots els protagonistes teclers al vestíbul del Teatre Tarragona.

Dues setmanes on no hi han faltat als micròfons de la ràdio els actes més destacats de Santa Tecla: des de la Crida, amb l’homenatge al Perpetuador, enguany Romà Solé, i als Teclers i Tecleres d’Honor.

També s’ha pogut seguir en directe el Pregó, amb la periodista Griselda Pastor. I no ens oblidat del Pastís del Braç, la Baixadeta, la Cercavila Petita, o la Baixada de l’Àliga, amb un vídeo que heu vist i compartit prop de 70.000 persones a les xarxes socials.

https://twitter.com/tarragonaradio/status/1837620203561029857

Altres notícies: