Les captures de conills i porcs senglars mantenen una tendència a la baixa al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, segons apunten des de la Federació Catalana de Caça. El portaveu de l’entitat a Tarragona, Joaquim Vidal, apunta que la disminució de senglars s’ha notat en indrets com el Montsant, al Priorat, i que la reducció de conills és un fet a les zones agrícoles tarragonines. Malgrat tot, els caçadors adverteixen que la superpoblació d’aquests animals es manté i que continuen causant estralls als conreus. El període hàbil de caça de senglar finalitza aquest diumenge a les demarcacions de Tarragona, Barcelona i Comarques Centrals, mentre que a Lleida i Girona s’acabarà el 29 de març.
El període hàbil de caça de porc senglar, mufló i daina a Catalunya va arrencar el 7 de setembre i, al Camp i l’Ebre, finalitza aquest diumenge. Segons la Federació de Caça de Tarragona, la temporada 2013-2014 es van abatre més de 3.300 senglars al Camp de Tarragona i uns 1.900 a les Terres de l’Ebre. A tot Catalunya en van ser uns 35.000, 15.000 dels quals a les comarques gironines. Enguany, a l’espera de conèixer les dades definitives, els caçadors tarragonins han constatat una disminució, amb la qual cosa es trenca la tendència a l’alça que s’arrossegava des de l’any 2001.
El portaveu dels caçadors tarragonins, Joaquim Vidal, ha atribuït el descens a l’allargament de la temporada i a les autoritzacions de caça que es concedeixen en situacions especials. Les majors poblacions de porc senglar es registren a les comarques de l’interior com la Terra Alta, el Priorat, o el l’Alt Camp. El porc senglar, a més, suposa un risc viari si es mou prop de les carreteres ja que, cada any, es denuncien entre 200 i 250 accidents de trànsit al Camp i l’Ebre on s’hi ha vist implicat algun exemplar d’aquesta espècie.
Pel que fa als conills, la temporada passada se’n van caçar entre 20.000 i 25.000 al Camp de Tarragona. En el cas d’aquesta espècie, les captures també segueixen una tendència a la baixa des de la campanya 2007-2008, quan es van superar les 45.000 captures a les comarques tarragonines. Aquests animals proliferen a l’entorn de les zones agrícoles, especialment a les vinyes, ocasionant veritables maldecaps als pagesos. Actualment, a la demarcació hi ha més de 15.000 llicències de caça.