Els carnissers tarragonins apel·len al sentit comú davant l’informe de l’OMS que inclou la carn vermella i els embotits a la llista d’agents que poden causar càncer.
L’estudi classifica la carn processada com el bacó, el pernil dolç o les salsitxes al grup 1 de substàncies cancerígenes, equiparant-los al tabac o l’amiant. També inclou algunes carns vermelles entre els agents que poden
augmentar el risc de càncer.
El vicepresident del gremi de carnissers, cansaladers i xarcuters de Tarragona, Vicenç Bardolet, ha explicat a Tarragona Ràdio que esperen que els consumidors actuaran amb sentit comú davant l’alarma de l’estudi.
El tema és motiu de conversa però els clients segueixen comprant com habitualment. Bardolet critica l’alarmisme generat, demana a l’OMS més concrecions pel que fa als aliments en qüestió. Fa una crida a la calma i recorda que, com en tot, la clau és la moderació.
Mentre l’OMS afirma que consumir 50 grams de carn processada cada dia augmenta en un 18% el
risc de tenir càncer colorectal, Bardolet considera que aquest percentatge no és real. El vicepresident del gremi considera que hi ha un factor genètic que fa que no tothom estigui exposat per igual davant del suposat perill.