El Gremi de Pastissers Artesans de les comarques tarragonines afronta amb incertesa la campanya de

vendes de coques de Sant Joan que enguany es concentraran en ple cap de setmana. La previsió, però, continuarà situant-se en els mateixos nivells que l’any passat, al voltant de les 40.000 coques venudes. Els forners asseguren que tot i la voluntat ciutadana de mantenir la tradició d’aquestes diades, la crisi farà que es venguin coques més petites. A més, algunes matèries primeres com els pinyons s’han encarit i, per tant, se n’haurà de disminuir la quantitat en cada coca. La de cabell d’àngel, crema o fins i tot la de massapà continuaran sent les més demandades. Comencen a fer-se un lloc els farcits de xocolata, poc habituals en aquests dolços tradicionals. El vicepresident del gremi de Pastissers artesans de Tarragona, Josep González, s’ha mostrat preocupat davant l’allau d’ofertes de productes d’origen industrial. González ha fet una crida al consum de coca artesanal.

Els 300 artesans que conformen el gremi mantindran els preus de les coques entre els 20 i els 25 euros el quilo. A nivell de Catalunya, els pastissers preveuen vendre més d’un milió i mig de coques però més petites que en anys anteriors.