La captura de sardina davalla espectacularment al litoral tarragoní.
Els pescadors de l’encerclament alerten de la disminució de peix blau en aigües de la demarcació. I és que dels gairebé 7 milions de quilos de sardina que es pescaven ara fa 16 anys, s’ha passat als 240 mil quilos d’enguany.
El sector denuncia que és una situació insostenible i que posa en perill la continuïtat de la vintena de barques i els 200 llocs de treball vinculats a l’activitat.
A tot això, tenen pendent cobrar les darreres vedes a les portes d’iniciar una nova aturada biològica aquest proper desembre.
El president de l’Associació Peix Blau de Tarragona, Agustí Rillo, ha explicat a Tarragona Ràdio que cal un estudi científic i rigorós per determinar per quins motius minva la població de sardina al nostre litoral.
A banda de la poca sardina que hi ha la que troben està immadura, tot i que arribi als mínims per poder ser comercialitzada. Els pescadors de l’encerclament sostenen que han proposat diferents mesures a les administracions però que no se’ls ofereix cap solució, ni ajudes. Per exemple, han posat sobre la taula la possibilitat de reduir el volum de captures o aturar més temps, però no s’ha atès aquestes peticions.