Els pescadors de Tarragona tenen diferents opinions sobre la problemàtica del peix blau. On coincideixen és en què, en l’actualitat, hi ha molt poca quantitat del seitó i la sardina. Ho comparen amb altres èpoques i creuen que la davallada és dràstica, ja que abans s’agafava una bona quantitat cada dia. Aquesta falta de peix blau també ha portat a una caiguda en el nombre de barques que surten a pescar.

Tarragona Ràdio s’ha posat en contacte amb dues persones relacionades amb la mar tarragonina per debatre la problemàtica del peix blau. El president de l’Agrupació de Peix Blau de Tarragona, Agustí Rillo, ha declarat que el problema és la gran quantitat de tonyina que hi ha a la costa de Tarragona. Aquest peix, el qual és depredador, es menja la sardina i el seitó. Com a exemple, Rillo diu que amb el temporal Glòria es van trencar unes gàbies que hi ha a l’Ametlla de Mar que crien tonyines. Quan van marxar, al cap d’uns mesos van notar que el peix blau creixia.

Per la seva banda, un expescador de la ciutat i actual propietari del restaurant ‘Xaloc’, Xavier Veciana, pensa que s’ha fet una sobrepesca del peix blau en altres ports del Mediterrani. Per ell, la caiguda de la sardina i el seitó s’explica per la desaparició de la posidònia. En aquesta planta aquàtica, tal com comenta Veciana, la sardina hi pon els ous i si no hi és, es generen corrents que afecten el naixement de noves cries.

Els pescadors coincideixen en la incidència del canvi climàtic en la mar i com l’afecta.