L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona ha lamentat que les darreres restriccions han generat moltes cancel·lacions d’àpats de Nadal. El seu president, Francesc Pintado, ha explicat a l’ACN que Nadal havia de ser per omplir el forat dels darrers mesos però que les limitacions horàries als dinars i la impossibilitat de servir sopars han fet canviar els plans de molta gent.
Pintado ha reconegut que el 2020 ha estat un any “horrible” que culmina amb un Nadal que deixa un panorama “desmotivant”. El president de l’Associació ha expressat que les restriccions horàries els han fet mal.
De cara als sopars ha assenyalat la part de menjar per emportar “no és una xifra de negoci important”, sinó tan sols “un complement”. Tot i això ha reconegut que “hi ha famílies que per donar suport al restaurant” hi han fet comandes.
De tota manera, Pintado ha recordat que en aquest segment de mercat els restaurants competiran aquest Nadal amb parades de mercat, supermercats i botigues especialitzades en menjar preparat. Un fet que tampoc els ajuda.
Alhora, Pintado ha posat de relleu que les baixes també afecten els hotels i cases rurals, i ha assenyalat que establiments de les Terres de l’Ebre, la Conca de Barberà, l’Alt Camp o el Priorat s’estan trobant amb cancel·lacions de darrera hora per la incertesa davant possibles noves restriccions de mobilitat.
Amb tot, ha demanat tant a la Generalitat com a l’Estat que donin més ajudes al sector. De fet, ha considerat que les darreres anunciades per l’executiu espanyol, que amplien la línia de crèdits ICO, són insuficients.