Els tarragonins aposten per la tradició i el xocolata a l’hora de triar els torrons que mengen per Nadal.

Mentre que els tradicionals artesans continuen sent els més escollits a la ciutat, les possibilitats que ofereix el xocolata combinat amb nous i variats sabors van prenent força per determinar el consum de torrons per aquestes dates.

Un any més, la previsió és que els tarragonins consumeixin, en primera opció, torrons artesans de Xixona, rovell cremat i d’Alacant. La xocolata amb ametlla marcona i els pralinés barrejats amb fruita tanquen el pòdium dels més demandats. Uns dolços que enguany veuran augmentar el seu preu en uns 0,70€ el quilo, degut a l’encariment de la mel i la manca de producció de l’ametlla marcona. La responsable de la botiga de torrons José Sirvent Garrigós de la Rambla Vella de Tarragona, Joana López, assegura que això no afectarà les vendes, que s’han mantingut durant el pont de la Puríssima. Espera que la tendència segueixi així fins passat Reis.

Els establiments opten per oferir barres de torró cada cop més petites, de només 100 grams, o fins i tot per vendre-les a mida per adaptar-se al pressupost de cada butxaca. Amb tot, esperen que les vendes d’aquest dolç nadalenc assoleixin nivells similars als de l’any passat tot i que són conscients que cada any els tarragonins s’hi gasten menys diners.