EMATSA engega una prova pilot per sensibilitzar i reduir els residus al mar. S’ha instal·lat una xarxa de retenció a la sortida del sobreeixidor del col·lector del Miracle per evitar que al mar s’hi aboquin residus en episodis de pluja. A més, es farà una campanya de sensibilització sobre la ciutadania per tractar la problemàtica dels residus que s’aboquen al mar.

La instal·lació d’aquest mecanisme es fa com un prova que es vol fer extensible a deu punts més de la ciutat. En total, s’estima que el cost sigui de 150.000 euros, incloent-hi el buidatge de les xarxes i el seu manteniment.

El president de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, Jordi Fortuny, ha presentat la prova que es farà a la Platja del Miracle. Consta d’un suport fixe d’acer inoxidable on estan subjectes sis malles que poden arribar a capturar més de 100 kg. Ha estat un treball d’un any que ja s’ha posat en marxa durant aquest estiu en els darrers episodis de pluja.

Durant aquestes proves, EMATSA informa que han recollit més d’una tona de residus. Creuen que aquests primers resultats “són positius” i han “aconseguit que bona part dels residus no arribin ni al mar ni a la platja”.

L’estimació del projecte és que es recullin 9 tones durant aquest any i han pressupostat la prova en 150.000 euros. En concret, el sistema instal·lat a la platja del Miracle costa 700 euros cada cop que s’ha de buidar.

A més, l’Empresa Municipal està portant a terme una campanya de sensibilització al centre i els barris de la ciutat. S’han instal·lat 17 plaques amb el missatge: “Vigila què hi aboques. El mar comença aquí”.