Al conjunt de la demarcació, els hotelers de la Costa Daurada són prudents a l’hora de fer una previsió per aquest mes d’agost perquè, un cop encetat el mes, encara hi ha molts llits lliures i segueixen a l’espera de moltes reserves que encara s’han de fer efectives.
Tot plegat després d’un juliol on, malgrat les altíssimes temperatures, les xifres d’ocupació han anat a la baixa.
Ha caigut al voltant d’un 9% entre els hotels de la Costa Daurada tot i les ofertes que s’han hagut de llençar per mirar de salvar el mes. També es confirma la davallada del 50% del turisme rus.
De fet, han apuntat que sobretot el mercat britànic, l’espanyol i el francès acostumen a comprar a darrera hora.
En canvi, des de l’Associació de Càmpings de Tarragona i Terres de l’Ebre es mostren satisfets pels resultats del mes de juliol, amb una mitjana de l’ocupació dels 60%, molt similar a l’any passat.
A la Costa Daurada nord els càmpings han arribat a xifres de fins al 80% d’ocupació però cap al sud de la demarcació les xifres s’han quedat entre el 35 i 40%.
L’ocupació de bungalows ha crescut, mentre que la de parcel·la ha baixat degut, en part, a la climatologia. Com ha explicat el portaveu de l’associació, Joan Antón, aquest és un sector molt sol·licitat pels turistes de França i Holanda i les altes temperatures que s’han gaudit arreu d’Europa han frenat l’arribada d’aquest tipus de clients.
Mentrestant, les cases rurals de l’Ebre han qualificat aquest juliol “com el pitjor dels darrers anys” i han viscut una situació pitjor que l’any passat amb una ocupació que ha tornat a quedar per sota del 50%. Ho asseguren des de l’Associació de Turisme Rural de les Terres, Imma Masià, és la portaveu.
Un dels principals motius de la caiguda de l’ocupació hotelera ha estat la confirmació de la baixada, fins al 50%, del mercat rus, unes dades que ja s’havien pronosticat a l’inici de la temporada.
Aquest fort descens d’un turisme, que s’havia convertit en el primer mercat estranger al territori, ha afectat sobretot els hotels però també altres tipus d’allotjaments.
En contrapartida, hi ha hagut un creixement lleu del mercat espanyol, als hotels així com també del britànic, l’irlandès, el francès, el belga i l’holandès.
Són però unes dades però que no compensen la davallada del mercat rus com tampoc ho ha fet l’arribada de turistes a l’aeroport de Reus que han canviat les seves vacances a Tunísia pel destí català a causa dels atemptats dels passats mesos al país africà.