powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Tenim la interpretació que quan parlem d’aquest col·lectiu es tracta de població jove, però les persones LGTBIQ sempre han existit. Una altra cosa és que per alguns motius no ho expliquessin”. Així de contundent s’ha mostrat Clàudia Vinyals, tècnica del Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres de Tarragona. Aquest organisme municipal s’encarrega de l’acompanyament i assessorament jurídic a persones del col·lectiu residents a la ciutat.

Segons Vinyals, és impossible calcular quanta gent s’engloba dins el col·lectiu LGTBIQ+. Algunes estadístiques parlen d’un 10% del total de la població, però Vinyals recalca que “les noves generacions entenen el gènere i la sexualitat d’una manera molt diferent, per això és impossible fixar una dada”. A més, la tècnica ha reivindicat que “molta gent ha portat una vida heteronormativa per la discriminació i repressió”, motiu pel qual “sempre hi ha hagut persones LGTBIQ, però no ho explicaven per factors socials, culturals o històrics”.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Berta Mascaró, presidenta del Col.lectiu H2O, ha estat l’encarregada de llegir el manifest enguany. Ha destacat la necessitat de seguir reivindicant els drets del col.lectiu i la seva preocupació pels fets homòfobs que han tingut lloc últimament. En aquest sentit, H2O ha organitzat grups de suport, especialment a demanda dels seus membres més joves, que es senten indefensos davant possibles agressions.

A l’expectativa de la nova Llei Trans

El col·lectiu està a l’espera de la resolució definitiva de la nova Llei Trans. “Sabem que al Congrés s’estan coent coses”, ha dit en aquest sentit Vinyals. Ella mateixa s’ha referit a la seva experiència com a tècnica del SAI per reivindicar la necessitat d’una llei que elimini els requisits actuals per poder canviar-se el nom: “Com a tècnica, és la història de la persona el que em valida que em digui si és trans o no, no pas un paper d’un professional psiquiàtric”. A més, Vinyals ha determinat també que haver d’escollir entre una casella per indicar si ets mascle o femella també limita. “Encasellar-te en mascle o femella exclou altres realitats que són existents, com el gènere no binari. Aquest és el rovell de l’ou”, ha acabat dient.