Roser Olivé i Aymerich ho té clar: “Fer-me Perpetuadora és un homenatge als músics, els sonadors i les dones”. Olivé, vallmollenca de naixement i tarragonina d’adopció, fa molts anys que participa en les festes de Santa Tecla. Al llarg de la seva dilatada trajectòria com a intèrpret i mestra de gralla ha estat estretament vinculada a la nostra ciutat, al Seguici Popular i a la nostra festa. Com a compositora, destaca, entre altres creacions, la música de la Moixiganga de Tarragona, sens dubte una de les melodies que més ens distingeixen i identifiquen.

“Per mi és un honor. He anat dient que no m’ho esperava, no havia pensat mai que jo ho hauria de fer. Sempre toco pels perpetuadors i mai no havia pensat que un dia seria jo“, ha indicat durant l’entrevista realitzada a la Ràdio de les Festes de Tarragona Ràdio. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, va comunicar-li el nomenament.

“Ser Perpetuadora en el 700 aniversari de l’arribada del Braç és una doble satisfacció”

Olivé s’ha declarat “devota” de la patrona de la ciutat i, per aquest motiu, ha manifestat que “ser Perpetuadora en el 700 aniversari de l’arribada del Braç de Santa Tecla és una doble satisfacció”. De fet, forma part d’una entitat que recaptarà fons per arranjar la capella de Santa Tecla de la Catedral. Ho faran amb la venda de domassos. A més, engalanaran els carrers quan passi el braç de la patrona el pròxim dia 23.

Un discurs per reivindicar les emocions dels músics

La perpetuadora ha explicat que tenia el discurs preparat, però “ahir a darrera hora el vaig canviar”. Ha assegurat que parlaré de l’emoció de tocar la gralla durant les festes”. En aquest sentit, ha destacat que Tarragona gaudeix d’una bona salut de la música tradicional, però que cal “ressaltar” el seu paper.