powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Sovint, quan anem a la consulta del metge i ens diu que estem alts de pressió i hem de baixar el consum de sal, ens sorprenem i contestem allò de “però si jo cuino amb molt poca sal, com pot ser?”. Sembla que el que fa pujar el nivell d’ingesta de sal no és la sal afegida que aportem al cuinar, sinó la sal que ja porten incorporats alguns aliments, bàsicament els processats, ultraprocessats i les conserves. Formatge, embotits o el mateix pa, són alguns dels productes que contenen gran quantitat de sal i fa pujar els índex per la reqüència amb què en mengem. Per tant, un entrepà de tonyina, esmorzar més que habitual, ja ens estaria proporcionant bona part de la quantitat de sal recomanada per dia.

En aquest sentit, és clau fixar-se en les etiquetes dels productes, on ha de constar clarament el percentatge de sal que contenen. Es considera excessiu, aquell producte que tingui més d’ 1,25gr per 100 gr. en canvi, considerem un producte baix en sal el que conté menys de 0,25 gr per cada 100gr.

Està demostrat que un consum excessiu de sal té efectes en problemes cardiovasculars, ja que provoca retenció de liquids i inflamació dels vasos sanguinis.

Totes les sals tenen el mateix valor nutricional, totes són Clorur Sòdic, encara que provinguin de mina o de mar. Ara bé, l’OMS recomana consumir producte de proximitat i les sal enriquides amb Potasi, per suplir carències.

Si no us voleu passar amb la sal, un bon substitutiu pot ser cuinar amb espècies.