El centre tecnològic Eurecat crearà models de predicció de bioeficiència alimentària a través del projecte ‘Protección’. Es tracta d’un nou sistema d’avaluació de les proteïnes vegetals que permetrà escurçar “significativament” el temps de recerca a les empreses, les quals podran optimitzar les seves inversions.

Aquesta metodologia els permetrà arribar a la fase de l’estudi amb humans amb una hipòtesi “més solvent”. El projecte també inclou desenvolupar noves fonts de proteïna vegetal, d’insectes i de fongs, que serveixin d’alternativa a les d’origen animals, i estudiar-ne la incidència en el sistema immune. La prova pilot s’ha iniciat aquest gener i s’allargarà fins al 2025. Té un pressupost de 7MEUR i hi participen sis companyies.

El director científic de l’àrea Biotecnològica d’Eurecat, Francesc Puiggròs, ha assegurat que els nous models de predicció alimentària reduiran el temps de recerca.

L’investigador de Laboratoris Ordesa, José Antonio Moreno, ha explicat que cal validar científicament els beneficis de la proteïna vegetal en la salut de les persones.

El director científic ha expressat que els models de predicció tenen com a objectiu reduir “al màxim” la necessitat de fer experiments, especialment amb animals. Ha detallat que en la primera de les quatre fases d’aquesta nova eina, es fa ús de les bases de dades de pèptids d’origen animal, les quals ja estan descrites, així com el seu efecte en la salut.

Més notícies: