Finalitzen les intervencions arqueològiques a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, al carrer López Peláez de Tarragona. La segona fase de la intervenció arqueològica ha permès documentar l’existència d’un edifici d’època romana que pertanyia al suburbi nord occidental de Tarraco.

Mostra una cronologia inicial del segle II dC, tot i que hi ha evidències d’activitats com a punt d’extracció de roca del segle I dC. S’ha detectat que al segle III l’edifici va quedar abandonat fins gairebé el segle IV. Llavors la seva funció era funerària.

També s’ha localitzat una segona cavitat subterrània amb accés mitjançant un arc de mig punt. Al fons s’hi ha trobat un jaciment d’aigües naturals i gràcies a aquesta construcció, els romans controlaven les humitats que provocava de l’aigua. Durant la crisi posterior del segle IV, aquesta font s’utilitzava per consum propi. El projecte constructiu preveu que es pugui accedir un cop quedi enllestit el nou edifici, només per tasques d’investigació.

L’arqueòloga municipal, Pilar Bravo, explica els detalls principals d’aquesta segona fase d’intervenció.

La restauradora de béns culturals, Olivia Merelo, descriu el procés que s’ha dut a terme per restaurar les construccions, conservant les tècniques que es feien servir a l’època romana.

El Servei Municipal de l’Habitatge de Tarragona començarà la construcció de l’edifici un cop refets els plànols dels fonaments, que s’han hagut de modificar per la troballa de les restes. L’edifici consta de 30 habitatges i 27 aparcaments.