Fins a 20 cuiners i cuineres es disputaran la condició de Mestre Major Romescaire en una nova edició del clàssic concurs tarragoní. Serà el diumenge 25 de setembre a la pèrgola del Serrallo. També s’oferirà un tastet de romesco amb vins de la DO Tarragona.

Colofó gastronòmic de luxe a la Santa Tecla més llarga i especial. I és que el 25 de setembre torna el Concurs de Mestres Romescaires. Es farà, com és habitual, a la pèrgola del Serrallo i enguany arriba a la seva XXIX edició. Comptarà amb la participació de fins a 20 cuiners i cuineres, que es podran inscriure al certamen fins el 19 d’aquest mes a la Confraria de Pescadors. El repte serà preparar un romesco, cadascú amb el seu estil i personalitat, entre les 9.30h i les 13h. El més ben valorat pel jurat obtindrà el reconeixement de Mestre Major Romescaire.

El romesco serà el protagonista del matí del 25 de setembre al Serrallo.

Montserrat Tomasa, presidenta del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona, que organitza el concurs, destaca la importància de mantenir tradicions tan arrelades com aquesta. L’activitat compta amb el suport del Port, la Confraria de Pescadors, l’Associació de Veïns del Serrallo i el Patronat de Turisme de Tarragona. L’alcalde, Pau Ricomà, diu que el romesco és patrimoni de la ciutat i que cal reivindicar-lo.

Al migdia hi haurà un tast de romesco entre els assistents, maridat amb vins de la DO Tarragona.