El Festival Internacional de Teatre de Tarragona tornarà a comptar amb un ‘storywalker’, una història sonora que transcorre pels carrers de la ciutat. Després de l’èxit de “Que se la mengin els coloms i la tornin a casa”, de Glòria Granell, el festival ha tornat a apostar per aquest format, que va rebre molt bones crítiques per part del públic.

La història d’enguany l’ha elaborat la tarragonina Maria Roig. En una entrevista amb el Mig Matí de Tarragona Ràdio, Roig ha explicat que les protagonistes de la història seran dues dones lesbianes durant la postguerra espanyola. “No és un relat verídic, però s’inspira en aquelles dones de la postguerra, on no hi havia llibertat i menys quan dues dones s’estimaven”, ha detallat Roig.

Una història focalitzada a la Part Alta

Les històries de postguerra a la Part Alta de la ciutat han colpit a Roig. “La meva àvia sempre me n’ha explicat i són històries colpidores, molt dures i intenses. Per això m’he inspirat en tot això”, ha explicat l’autora. El públic descobrirà la història com un actor en tercera persona. Ho farà pels carrers i places del nucli antic, un fet que omple d’atractiu aquest format teatral. “El públic és molt més actiu. Se situarà en els punts on les dues noies van viure algunes coses, o van intercanviar històries… El públic es troba in situ al lloc on es troben les persones parlant i descrivint”, acaba dient Roig.