Els panellets artesans es mantenen com a reis de la Castanyada amb previsions de vendes a Tarragona similars a les de l’any passat. El que és indiscutible és que el panellet de pinyó es manté com el preferit, sense oblidar la diversitat de sabors.
De cafè, de xocolata, de llimona o de taronja són algunes de les classes de panellets que elaboren a la pastisseria Conde. Allà el seu propietari i president del Gremi de Pastissers Artesans de Tarragona, Josep González, espera millorar xifres, amb les mateixes previsions que al 2023. Recorda que els panellets que es venen a la pastisseria són de primera qualitat i fets a última hora.
Enguany s’afegeix l’encariment de preus com a condicionant. González assegura que hi ha hagut una pujada de preus dels ingredients com el pinyó o la xocolata.
El sabor preferit de González és el de pinyons, el més demanat i el que ostenta el títol de rei. De gustos, però, n’hi ha de tots colors i sigui com sigui aquests dies a taula no hi poden faltar els panellets.
Les flors, imprescindibles de la Festivitat de Tots Sants
Com és habitual, aquests dies les floristeries de Tarragona s’instal·len davant del cementiri aprofitant la visita de moltes persones.
La florista Sefa Mohedano de la Floristeria Romeu, que un any més hi té el seu punt de venda, ha explicat a Tarragona Ràdio que les clàssiques roses, els clavells i els crisantems són els tipus de flors que acostuma a comprar la gent més gran, mentre que els joves tendeixen a preferir colors més clars com el blanc. Enguany, diu Mohedano, que els preus s’han mantingut. L’oferta, però, és diversa i ara amb més varietat quant a colors, com a tendència d’aquests últims anys.
Mohedano espera una bona previsió de vendes per enguany malgrat que aquests dies no acompanyi el bon temps. Tampoc falta l’assessorament personalitzat per adornar de la millor manera el nínxol com a aspecte més gratificant per a la florista. I és que darrere de cada ram de flors, s’amaga el record d’una persona.