Generalitat i pescadors tarragonins demanen que les normatives europees s’adaptin a la ‘manera de treballar’ del sector al Mediterrani. La directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau, ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que Brussel·les aplica quotes i restriccions a les xarxes pensades en grans embarcacions que feinegen a l’Atlàntic.

Pensa que la pesca tarragonina i en general, la del Mediterrani, és de ‘proximitat’ amb la venda del producte a les llotges i peixateries. Tibau considera que ‘si l’acolles’ es fa inviable.

Ara que es compleixen 2 mesos de l’acord amb Europa que va frenar les mobilitzacions del sector pesquer, el president de la Confraria a Tarragona, Esteve Ortiz, diu que treballaran mentre ‘els deixin fer’. Assegura que ‘no és lògic’ que els pescadors del Mediterrani redueixin les captures de gamba en favor del sud d’Espanya’. Avisa que això només porta a que la gamba desaparegui a l’hivern. Una gamba que ara costa 150 euros el quilo. El pop petit ha arribat als 1.200 euros el quilo.

D’altra banda, Esteve Ortiz, espera poder-se reunir la setmana vinent amb el nou president del port, Santiago Castellà.