Viure amb por, física i tangible, cap als altres. Hi ha persones que són incapaces mantenir qualsevol contacte físic amb desconeguts i, fins i tot, no poden donar la mà o abraçar als seus éssers més estimats. Aquesta és una fòbia que pateixen moltes persones, que no es visibilitza i que sovint és difícil de tractar i de diagnosticar adequadament.

La por a la proximitat física serà, precisament, el fil conductor que guiarà l’estructura del llargmetratgeL’agost més càlid, un projecte que impulsen cinc estudiants de Comunicació Audiovisual, una d’elles de Tarragona, que volen tractar un tema “del que se’n parla poc i que és més habitual del que pensem”, segons explicar Irene Ruiz, la tarragonina que es troba involucrada en aquest projecte, en tasques de producció.

La pel·lícula ens parla de la trajectòria de la Paula, una estudiant a punt de començar l’etapa universitària que pateix fòbia al contacte personal i tem el trasllat a la gran ciutat, a causa de l’aglomeració de ciutadans. L’estiu abans de marxar, coneixerà a la Sam, que li obrirà un món nou i, per fi, canviar la seva realitat.

El llargmetratge segueix l’evolució personal de la Paula, que pateix fòbia al contacte personal.

Fins al moment, la producció ja ha obtingut prop de 4.000 euros, fruit de la campanya de micromecenatge a través d’Internet que les seves responsables van engegar fa setmanes, un fil de solidaritat que els permetrà rodar en diferents punts de Catalunya.

En parlem de tot plegat amb Irene Ruiz.