L’Orquestra Fireluche ha encetat, aquest dissabte a la tarda, la jornada central del Minipop, un festival “de música i cultura contemporània per a tota la família”. Així l’ha definit la seva directora, Núria Serrano, que ha remarcat que no es tracta d’un esdeveniment per a nens. Enguany el Minipop s’ha allargat un dia i, fins aquest diumenge, ofereix música, teatre, tallers i cinema.
Entre els grups que s’hi ha pogut escoltar hi ha els tarragonins Oslo, el DJ Guille Milkyway, The Free Fall Band o Línia Maginot. Amb l’entrada del festival, a més de poder visitar alguns museus de Tarragona, hi ha establiments que ofereixen descomptes als que vénen de fora i volen passar el cap de setmana a la ciutat.
Tot i confondre, de vegades, amb el nom, el Minipop no és un festival pensat pels més petits de casa. Núria Serrano ha volgut deixar clar que van posar-li mini “perquè és un festival petit”, però també que “el que fem és integrar aquest nou públic -els nens- dintre d’un festival com els que es fan per gent més adulta”.
De la música, que Serrano ha reivindicat com a fil conductor de l’esdeveniment, se n’encarrega el director musical del festival, Lluís Gavaldà, el cantant d’Els Pets. Al final, però, Serrano ha assegurat que es guien per la música que els agrada a l’organització. “És un equilibri entre bandes que comencen, bandes que tenen més experiència, i que estan en aquell punt que potser l’any que ve ja hauran fet via i ja seria impossible poder-los portar aquí”, ha manifestat Serrano.
Precisament un dels grups que ha actuat aquest dissabte és Oslo. Una banda tarragonina que toca per primera vegada a la ciutat en el marc del Minipop, presentant el seu segon EP, ‘La gent no es mescla’.
Joan Rafel Mellado, el seu cantant, ha explicat que el fet que entre el públic hi hagi infants no els ha fet modificar el seu concert. “Òbviament, que hi hagi nens és un factor que s’ha de tenir en compte, però ni molt menys hem condicionat el nostre espectacle”, ha aclarit.
El festival, després de quatre edicions, crida l’atenció de públic de tot Catalunya. És el cas de Cecília Bañeres, de Lleida, que després d’haver-hi estat ara fa un any amb els seus nebots hi ha portat la seva filla Leire, de només nou mesos. “Hi ha espai nadó, que és una cosa difícil de trobar”, ha apuntat Bañeres. “També venim per la música, perquè ja que estem de pares novells, almenys una mica de distracció per nosaltres”, ha comentat. De més a prop ve David Rodríguez, de Reus, que ha conegut la iniciativa a través d’uns amics i creu que és una molt bona proposta per passar el cap de setmana.
De cara a properes edicions, Núria Serrano ha dit que van escoltant les opinions de la gent, ja que “sempre hi ha coses a millorar”. Així mateix, ha avançat que “la idea seria mantenir aquest format de tres dies” i “quedar-nos aquí -al Passeig de les Palmeres de Tarragona-, que és el lloc ideal per fer el festival”.
Un festival amb moltes novetats
Entre les novetats de l’edició d’aquest 2014, destaca l’ampliació de l’oferta musical, la concentració de tres dies complets d’activitats en un únic espai, la sessió oriental de divendres al vespre amb la projecció de la pel·lícula índia “Stanley Ka Dabba”, en col·laboració amb el festival Nits de Cinema Oriental de Vic, i el vermut modernista de diumenge.
Una altra novetat és el trasllat de la Fira Minicraft a la Rambla nova per donar-li més visibilitat. La segona edició d’aquesta fira reunirà els millors crafters de casa i de fora per fer les delícies dels amants de les coses fetes a mà. I enguany s’hi suma una oferta de tallers per aprendre a fer un puf de drapet, una llibreta per guardar tresors o un segell pirata.
El festival rep col·laboració de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona i d’alguns establiments hotelers i de càmping de la ciutat, que ofereixen descomptes pels visitants de fora que vulguin passar el cap de setmana a Tarragona. En aquest sentit, el Minipop forma part de les activitats incloses dins l’Any del Turisme Familiar de Catalunya.