El Gremi de Pastissers de Tarragona inaugurarà aquest dijous a la tarda l’Escola de Pastisseria Artesana. Començaran a impartir cursos de nivell baix i aniran pujant a mesura que els alumnes així ho requereixin. L’obertura de l’escola era un desig del gremi des dels anys 70, quan van establir-se en un local de l’Avinguda Catalunya i van fundar l’entitat. “L’escola es troba en el mateix lloc que l’any 70 els valents pastissers de l’època van comprar el local per fundar el gremi”, explica el president dels Pastissers, Josep Gonzàlez.
Es tractarà de la primera escola únicament enfocada a la pastisseria artesanal de les comarques tarragonines. Amb aquesta obertura, els pastissers esperen revitalitzar el sector i començar a conscienciar la gent dels beneficis de la pastisseria tradicional vers la de supermercat. “Volem educar, que la gent entengui perquè tenim uns preus més alts i vegi que és pel producte i les tècniques d’alta qualitat que s’utilitzen”, recalca el president del gremi.
Esperances d’un Sant Joan millor que l’any passat
Els pastissers estan esperançats amb el Sant Joan d’aquest any. Gonzàlez ha assegurat que tenen “bones sensacions” i esperen uns números “millors” que l’any passat. “Estem més o menys esperançats. Tenim unes altres visions de poder fer festa, ajuntar-nos més gent… L’any passat va anar força bé i enguany pensem que anirà millor“, ha declarat a Tarragona Ràdio.