Guillem Garcia, de l’Escola Villa Retiro de Xerta, guanya la primera edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. El concurs culinari de les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, neix com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró, figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània.
El Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques va acollir, aquest dimarts, la final del ‘màster xef’ dels alumnes catalans de cuina. Durant tot el matí, els dotze cuiners elegits van preparar la seva pròpia versió d’un arròs amb els mateixos ingredients base.
El mateix Josep Lladonosa va ser l’encarregat de lliurar els guardons al guanyador, Guillem Garcia, de l’Escola Villa Retiro de Xerta, al segon classificat, Eusebi Juanpere, de l’Escola d’Hostaleria de Lleida, i els dos tercers, Fernando Kügerl, de l’Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat, i Irene Gil, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona.
L’accés a la final ha requerit una complexa logística, amb 28 candidats seleccionats en les semifinals celebrades a les quatre demarcacions catalanes. El jurat, integrat pel mateix Josep Lladonosa, els coneguts germans Torres i altres figures amb experiència en el sector culinari, ha volgut reconèixer l’alt nivell de tots els participants preseleccionats.
El grup de professionals ha valorat aspectes com el sabor, la textura, l’aroma, la presentació o la innovació a l’hora d’atorgar la puntuació.
powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.