L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona rebutja l’obligatorietat de fer servir setrills d’oli d’un sol ús.
El col·lectiu es queixa d’aquesta mesura, aprovada pel Consell de Ministres del passat 15 de novembre.
S’oposa rotundament a la nova legislació i recorda que va contra de la directiva europea. La pressió del sector va fer que la modificació no es contemplés a nivell del continent i lamenten que el govern espanyol no hagi fet el mateix.
La nova normativa estableix que els olis, als establiments d’hostaleria, s’han de posar a disposició del consumidor final en envasos etiquetats d’un sol ús. És a dir, no es podran reomplir un cop esgotat el producte que aculli originalment.
El gerent de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, Francesc Vives, afirma que aquesta mesura comportarà conseqüències molt greus pel sector. Els nous formats dels setrills poden suposar un increment dels preus de l’oli d’oliva, un malbaratament del producte i un augment dels costos mediambientals.
Els empresaris de l’hostaleria pensen que la nova normativa només beneficiarà al sector oleícola.
Sostenen, a més, que el fet que l’oli no tingui etiqueta quan està a la taula del restaurant o la barra del bar no és una pèrdua d’informació al consumidor.