Hotels i restaurants de Tarragona creuen que les mesures energètiques decretades per l’Estat els poden afectar negativament. Pensen que s’han pres de manera precipitada, especialment pel que fa a la limitació de la temperatura, pel poc temps que tindran per implementar-les.

La calefacció a 19 graus i l’aire condicionat a 27 com a màxim. Són les temperatures fixades pel govern espanyol en el marc del parquet de mesures per afavorir l’estalvi energètic. Albert Savé, president de l’Associació Hotelera Costa Daurada i Terres de l’Ebre, lamenta que no s’hagi consultat els sectors afectats. Diu que hi ha precipitació i que tindran poc temps per fer efectives les accions aprovades. Savé admet que el client no s’ho prendrà bé i que caldrà conscienciar-lo.

Àngel Pérez, propietari del restaurant El Pòsit, explica que els pot afectar de manera molt negativa perquè la gent està acostumada a temperatures més fredes quan dina o sopa en dies d’intensa calor. En canvi, el gerent adjunt de Parc Central, Toni Renom, diu que compliran les mesures sense dificultat. Admet que l’estada dels clients no serà tan agradable com ara.

El govern espanyol ha aprovat una limitació de la temperatura a edificis públics, transports, hotels, comerços i centres comercials i culturals de 19 graus a l’hivern i de 27 graus a l’estiu. Aquesta mesura serà vigent fins l’1 d’octubre del 2023. A més, els comerços hauran d’apagar els llums dels aparadors a les 22.00 h, així com la il·luminació d’edificis públics, i preveu multes davant de possibles incompliments. La mesura entrarà en vigor una setmana després de la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat.