Immersos de ple a Tarraco Viva, en la 24ena edició que ha arrencat a les Muralles. Fins al diumenge 29 de maig, prop de 300 actes ompliran diversos espais patrimonials de Tarragona. Hi ha exposicions, recreacions històriques, conferències, debats, monòlegs, propostes gastronòmiques a través de Tarraco a Taula, documentals, tallers, jocs participatius i visites guiades.

Un festival que també ha programat activitats a Cambrils, Constantí, Altafulla, Vila-rodona i Reus.

L’acte d’inauguració ha tingut lloc aquest diumenge al passeig Arqueològic i ha combinat reflexions, diàlegs amb experts i tastets d’algunes de les activitats del Festival.

Tarraco Viva gira entorn a l’objectiu de conèixer el passat per entendre millor el present, com ha exposat el director del Festival, Magí Seritjol.

Per la seva el banda, l’alcalde Pau Ricomà ha posat en relleu que durant uns dies Tarragona es posiciona com a capital romana, Tarraco, i ens converteix en el festival romà referent del país. Ricomà ha rememorat que mentre es descobria la tomba de Tutankamon, a Tarragona Serra Vilaró descobria la Necròpolis.

Inauguració de Tarraco Viva 2022
Un dels diàlegs de la Inauguració de Tarraco Viva 2022
Magí Seritjol durant la inauguració de Tarraco Viva 2022
Un dels tastets de la inauguració de Tarraco Viva 2022

Precisament, els tastets del festival han avançat algunes de les novetats d’enguany, com la recreació històrica “Tutankamon i Carter. Dos noms i un sol destí”. També els monòleg “Veig coses meravelloses” i “Plini per Plini. Més enllà del Volcà”. Dos diàlegs han reflexionat sobre el paper de l’arqueologia i la història.

Dilluns de documentals arqueològics

Aquest dilluns, a partir de les 19 h, hi ha projeccions a l’Antiga Audiència en el cicle de Documentals Arqueològics de l’ICAC i el Festival Internacional de Cine Arqueológico del Bidasoa.

En concret, “Tutankamon, el tresor redescobert”; “Herculà i Pompeia. Visions d’un descobriment” i “Art i imperi: tresors assiris del British Museum”.

També la conferència “Llegir els clàssics? Què ens aporten les grans obres gregues i romanes”. Tindrà lloc als Serveis Territorials de Cultura, al carrer Major.

És un acte organitzat per la Biblioteca Pública de Tarragona que anirà a càrrec a les 19 h de Raül Garrigasait, escriptor, traductor i president de La Casa dels Clàssics.