Investigadors de la Universitat Rovira i Virgili estan ideant un sistema computacional per monitorar l’activitat i mesurar en temps real els paràmetres vitals de les persones vulnerables que viuen soles. L’objectiu d’aquest projecte, basat en intel·ligència artificial, és recollir informació d’aquests usuaris a través de sensors. Amb les dades recollides, es faran recomanacions als metges i als cuidadors socials per tal que tinguin més elements per fer el seguiment de la salut i les necessitats d’aquestes persones. El projecte ICARE s’ha finançat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat amb fons Next Generation.
El grup d’investigadors del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques liderat pel catedràtic Domènec Puig, està al capdavant d’aquest projecte, el qual compta amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, pel que fa a l’assessorament mèdic, i de la Fundació Ave Maria de Sitges, que disposa de residències per a persones vulnerables i pisos tutelats.
El projecte es troba en la fase inicial i, ara mateix, s’escullen els sensors que es faran servir. La informació que subministrin aquests sensors distribuïts per l’habitatge es complementarà amb una aplicació mòbil que, enfocant la cara del pacient, permetrà saber paràmetres, com ara el ritme cardíac, la respiració, la pressió sanguínia.
Investigadors de la URV ideen un sistema per monitorar els paràmetres vitals de persones vulnerables que viuen soles
El projecte farà recomanacions als metges i cuidadors socials basant-se en la informació recollida