Les Jornades Gastronòmiques del Romesco arriben a la seva sisena edició ja consolidades al calendari gastronòmic de la ciutat. Uns restaurants oferiran cassoletes al preu de 5 euros i d’altres menús sencers però amb el romesco com a ingredient principal. Com a novetat, el maridatge vindrà de la mà de 9 cellers de la DO Tarragona. Aportaran 10 vins diferents, tots ells, però, de la mateixa varietat, el macabeu.
El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, Javier Escribano, explica que el romesco ha guanyat terreny a les cartes dels restaurants durant tot l’any. Ara bé, pensa que el producte local encara hi ha de desembarcar amb més decisió.

El Macabeu, vi aliat del romesco

La DO Tarragona aposta pel macabeu en tots els vins que se serviran en el marc de les jornades. En destaca el toc especial i la bona entesa que pot tenir amb un producte com el romesco. D’altra banda, els dies 22 i 29 d’octubre el Mercat Central acollirà un showcooking obert a la ciutadania, amb inscripció, amb la salsa com a protagonista.