La 23ena edició de la Fira de l’Oli de la Denominació d’Origen Protegida Siurana arribarà a Tarragona amb mostra, tastos i activitats a l’entorn del mercat Central.
La festa aterrarà a la Plaça Corsini el divendres 24 i dissabte 25 de novembre.

La fira s’inaugurarà divendres a la tarda però ja estarà oberta al matí, des de les 11. Els diferents productors muntaran els seus estands per posar en valor la qualitat i les propietats de l’oli. A banda, es faran tastos per poder degustar l’oli nou, hi haurà activitats infantils i diferents sortejos. El president de la DOP Siurana, Antoni Galceran, ha explicat que enguany l’oli ha estat notícia per la pujada del seu preu a causa de la poca producció. Assegura, però, que fa falta més cultura de l’oli.

La fira col·laborarà un any més amb el Banc d’Aliments. El vermut popular solidari de dissabte donarà tots els ingressos al Gran Recapte d’aquesta entitat, que coincideix aquell cap de setmana. La Presidenta dels Mercats de Tarragona i Consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, assegura que és una de les fires més tradicionals del camp que posa en valor un producte important i saludable com és l’oli.

La fira s’ha presentat aquest dimarts al vestíbul del mercat Central. Durant el cap de setmana hi haurà concursos per guanyar el nostre pes en oli, sortejos de lots, o els participants podran jugar al joc de l’oli, una novetat adreçada a petits i grans. També hi col·labora el gremi de pagesos de Tarragona.