Tarragona tornarà a viure un any més la Fira de l’Oli el 29 i 30 de novembre a la plaça Corsini. Serà la 24a edició, que comptarà amb tretze cooperatives de la demarcació i, com a novetat, tindrà lloc el primer concurs d’allioli.

És un esdeveniment gastronòmic que ja té els seus actes tradicionals com el sorteig de 5, 10, 15 i 20 litres d’oli amb la implicació dels paradistes del Mercat Central, els encarregats de repartir les butlletes de participació. La consellera de Comerç i presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan, ha explicat que és una de les cites més esperades de la ciutat i ha destacat les diferents activitats que consoliden aquesta festa.

D’altra banda, el també tradicional vermut solidari de la Fira de l’Oli serà en benefici del Gran Recapte del Banc d’aliments. L’activitat compta amb la col·laboració del Gremi de Pagesos de St. Llorenç i St. Isidre, i de les cooperatives que proporcionen els vermuts Unió- OR del Camp i Montebrione. També destaca la iniciativa ‘Tast control’, una aplicació molt senzilla per a valorar els atributs bons.

Tot plegat, aquesta 24a edició arriba en un context en què la producció a la demarcació s’ha reduït a causa de la sequera, segons ha explicat la responsable de comunicació de la DOP Siurana, Montse Gelonch.

Malgrat la poca producció, el preu de l’oli és inferior respecte a la darrera edició.

La 24a Fira de l’Oli estarà oberta el divendres 29 de novembre d’11.00 a 14.00 h i de 16.30 a 21.00 h, i el dissabte 30 de novembre de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. La inauguració tindrà lloc divendres a la tarda, a les 18:05 de la tarda. Així, els visitants podran tastar l’oli i al mateix temps gaudir d’un programa ampli d’activitats per a tots els públics. No faltarà tampoc l’habitual berenar de pa amb oli i xocolata per als més petits.