La ciutat desplegarà el projecte de sostenibilitat turística en destinació ‘Tarragona entre blau i verd’. Es posarà en marxa amb una inversió de 3’5 milions d’euros provinents dels fonts Next Generation.
Contempla quatre eixos: la transició verda i sostenible; la millora de l’eficiència energètica; la transició digital i la competitivitat. La inversió més important, més d’un milió d’euros, es farà a la Mora per donar solució a un dels problemes crònics. Es treballa amb l’ACA per renaturalitzar el canal que travessa la urbanització, i evitar així que les pluges facin destrosses.
Es farà un tanc per emmagatzemar les primers aigües de pluja i evitar desbordaments. També es dragarà el canal, excavant el seu fons perquè en un futur sigui navegable.
La segona gran actuació per inversió es durà a terme al Serrallo, amb la reurbanització dels carrers Gravina i Sant Pere. Són 750.000 euros per al barri mariner, on també s’invertirà per donar a conèixer el romesco com a plat típic.
Es vol crear una nova oferta turística basada en l’enogastronomia, anomenada ‘Tarragona en un flascó’. S’impulsarà un congrés específic sobre el romesco i fins i tot es crearà romesco envasat per ser comercialitzat. La inversió en aquest àmbit és de 190.000 euros.
L’alcalde i conseller de turisme Pau Ricomà, ha parlat d’una feina transversal feta des de Turisme que és qui ha encarregat el pla a través d’un concurs públic, però que agafa idees d’altres departaments municipals.
La proposta també preveu actuacions en la millora del camí de ronda, o a l’anella verda. El pla també contempla el futur carril bici que ha d’unir la Mora amb la via augusta, a través de l’antiga N340.