powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Arriba als cinemes doblada al català la pel·lícula alemanya ‘La conferència’ que va ser la gran triomfadora del BCN Film Fest. El llargmetratge, que va emportar-se el guardó a la millor pel·lícula, recrea la reunió de dirigents nazis en què es va decidir l’assassinat sistemàtic de milions de jueus durant la Segona Guerra Mundial.

A la gran pantalla també hi arriba la coproducció catalana ‘La maniobra de la tortuga’, un thriller sobre la saga de l’inspector Manuel Bianquetti. D’altra banda, entre les novetats que arriben a les plataformes de vídeo sota demanda, destaca el documental de Movistar+ sobre la cursa mundial a la recerca de la vacuna contra la covid-19 i un altre de les dones víctimes de la guerra d’Ucraïna.

‘La conferència’

S’estrena doblada en català la pel·lícula ‘La conferència’. L’acció se situa al 20 de gener de 1942 quan destacats representants del règim nazi es reuneixen a Berlín-Wannsse per decidir l’assassinat sistemàtic d’11 milions de jueus. La cinta es va proclamar guanyadora del recent BCN Film Fest.

‘La maniobra de la tortuga’

‘La maniobra de la tortuga’ se centra en l’inspector Manuel Bianquetti que es veu forçat a acceptar un trasllat a una comissaria de Cadis. La seva tranquil·litat inicial es veurà trencada amb la troballa d’un cadàver que li farà recordar un crim del passat. Amb el desacord dels superiors, el protagonista iniciarà una investigació solitària per trobar el culpable seguint unes pistes que podrien ser fruit de la imaginació. El repartiment compta amb Natàlia de Molina, Fred Tatien i Gerardo de Pablos.

‘Ojos de fuego’

‘Ojos de fuego’ és una adaptació del clàssic d’Stephen King que arriba als cinemes de la mà dels productors de ‘El hombre invisible’. La pel·lícula explica la història d’una noia amb uns extraordinaris poders pirotècnics que lluita per protegir a la seva família d’ella mateixa així com d’aquells que volen capturar-la i controlar-la. Kurtwood Smith, John Beasley i Gloria Reuben protagonitzen el film dirigit per Keith Thomas.

‘El milagro del padre Stu’

Basada en una història real, ‘El milagro del padre Stu’ explica la història d’una ànima perduda que troba el sentit a la seva vida en el lloc més inesperat. Un boxejador haurà d’acabar la carrera quan es lesiona i després d’un canvi de vida començarà a anar a missa. El protagonista acabarà convertint-se en un capellà i tractarà d’inspirar a la gent que l’envolta. El film està protagonitzat per Mark Wahlberg, Mel Gibson, Jacki Weaver i Teresa Ruiz.

‘Mentes maravillosas’

Una ‘road movie’ amb un cotxe funerari com a protagonista. Això és el que planteja ‘Mentes maravillosas’. Es tracta d’un film que explica la història d’en Louis, un solter que treballa en una funerària, que es creuarà amb l’Igor, un esperit lliure en un cos minusvàlid. Junts iniciaran un viatge en un cotxe de la funenària per portar el cos d’una difunta a on ha de ser enterrada. Pel camí els dos homes aprendran a estimar la vida tal com es presenta.

‘Esperando a mister Bojangles’

‘Esperando a mister Bojangles’ explica la història del petit Gary que viu amb uns excèntrics pares i un ocell exòtic en un pis a París. Cada nit els pares, Camile i Georges Fouquet, ballen amb amor ‘Mr. Bojangles’, la seva cançó preferida. De fet, viuen en una casa on només hi ha lloc per la diversió, la fantasia i els amics. Però a mesura que la imprevisible mare se centra en el més profund de la seva ment, en Gary i el pare hauran de batallar perquè la Camile estigui viva.

‘El universo de Óliver’

‘El universo de Óliver’ trasllada l’espectador al 1985. L’Oliver és un nen amb una gran imaginació que es trasllada amb la seva família al punt més al sud d’Europa just quan està a punt de passar el cometa Halley. Aquest fet marcarà la vida emocional del protagonista que buscarà en les estrelles la solució als seus problemes.

‘Un nuevo mundo’

‘Un nuevo mundo’ presenta un directiu d’una gran empresa que veu com la pressió laboral acaba amb la seva família. Després de perdre la dona i de dècades com a alt directiu d’un grup industrial, el protagonista no sap com respondre a les demandes de l’empresa. Arriba un moment que decideix fer balanç i decidir el sentit de la vida.

‘Ennio, el maestro’

‘Ennio, el maestro’ és un documental sobre un dels músics més populars del segle XX dues vegades Premi de l’Acadèmia i autor de més de 500 bandes sonores: Ennio Morricone. Es tracta d’un homenatge entranyable amb testimonis d’artistes i directors, amb escenes de ficció i fragments de la seva música.

‘Eles transportan a morte’

‘Eles transportan a morte’ proposa un viatge el 1492 quan entre la tripulació de Cristòfol Colom hi ha tres homes que haurien d’haver mort. Els tres homes han evitat les condemnes participant de l’incert viatge de Colom, però en arribar a les Illes Canàries fugiran. Al mateix moment, en un altre punt, una dona tracta de salvar a la seva germana amb l’esperança que una medecinaire la pugui curar. Les dues històries parlen d’esquivar a la mort en dos viatges a mercè del temps i la història.

‘La Mama Muu torna a casa’

En català també s’estrena la pel·lícula d’animació infantil ‘La Mama Muu torna a casa’. Explica com la Mama Muu es planteja si realment el prat on viu és casa seva i si hi ha algun altre lloc encara millor per viure. La protagonista haurà de perdre’s per tornar a trobar el camí cap a casa.

‘Hit the road’

‘Hit the road’ és el debut com a director de Panah Panahi. Després de l’estrena mundial al Festival de Cannes, ara arriba als cinemes. Narra el viatge en cotxe d’una família que es dirigeix a un destí incert. Es tracta d’un reflex dels iranians que es veuen forçats a deixar el país de manera clandestina com a exiliats polítics, una realitat que el director del film coneix de ben a prop.

Marató d’estrenes a Netflix

Netflix estrena aquesta setmana una llarga llista de sèries, entre les quals ’42 días en la oscuridad’ (11 de maig), ‘Belleza salvaje’ (12 de maig), ‘El abogado del Lincoln’ (13 de maig), ‘Nuevas metas’ (13 de maig) i ‘Un vampiro en el jardín’ (16 de maig).

‘Conversaciones entre amigos’, a HBO Max

La plataforma nord-americana estrena la sèrie que adapta la novel·la de Sally Rooney a la petita pantalla, ‘Conversaciones entre amigos’ (15 de maig). La ficció se centra en la relació entre dues joves dublineses i les turbulències que genera la seva coneixença amb una escriptora d’èxit i, sobretot, el seu marit Nick, amb el qual s’embolica una de les noies.

Prèviament, arribarà a la plataforma (12 de maig) la sèrie documental ‘Rumanía salvaje’, rodada durant 10 anys i que radiografia tot el paisatge natural del país de l’Europa de l’Est.

La plataforma també estrena la segona temporada de la sèrie premiada amb un Emmy ‘Hacks’ (13 de maig).

Movistar+ i la vacuna contra la covid-19

La plataforma espanyola estrena dijous el documental ‘Cómo sobrevivir a una pandemia’. La cinta és la crònica de la cursa mundial per la fabricació de la vacuna contra la Covid-19. És un documental del nominat a l’Oscar David France (‘Cómo sobrevivir a una plaga’, ‘Bienvenidos a Chechenia’), i es va començar a gravar ja amb l’esclat de la crisi sanitària el 2020, i durant 18 mesos de rodatge sobre la feina contra rellotge de científics, laboratoris i administracions per obtenir el vaccí.

I també en clau d’actualitat, la plataforma estrena dilluns vinent ‘Ucrania: mujeres en la guerra’, rodat al país en guerra i a les fronteres amb Polònia i Romania per donar veu a “les dones que són víctimes d’una guerra orquestrada per homes”. El documental, de la productora espanyola ‘La caña brothers’ i dirigit per Joel Rodríguez, explica el conflicte des de la mirada de mares, filles, germanes i esposes d’ucraïnesos.

L’explotació del petroli a Filmin

El 17 de maig arriba a Filmin la segona temporada d”El tiempo de la felicidad’, nous capítols del premiat drama sobre l’explotació del jaciment petrolífer més important del món i les seves conseqüències en la societat noruega.

Amazon Prime adapta el Premi Pulitzer de Colson Whitehead

Amazon Prime Video estrena el 14 de maig la mini sèrie original ‘The Underground Railroad’, una ficció de 10 episodis basada en la novel·la guanyadora del premi Pulitzer de Colson Whitehead. Narra el desesperat intent d’una esclava afroamericana del sud dels Estats Units per assolir la llibertat, abans de la Guerra de Successió. D’altra banda, la plataforma estrena el 13 de maig un documental sobre la cantant Lola Indigo i la seva trajectòria fins al concert de l’any 2021 al Wizink Center de Madrid.

L’spin off de ‘Cómo conocí a vuestra madre’ arriba a Disney+

Els creadors de la popular sèrie nord-americana ‘Cómo conocí a vuestra madre’, són els artífexs de l’spin off ‘Cómo conocí a tu padre’, que estrena la plataforma Disney+ aquest 11 de maig. La producció té un aire més actual i divers, i pren el protagonisme una actriu, precisament l’ex-‘noia Disney’ i cantant Hilary Duff. Ella li explica al seu fill la història d’amor amb el seu pare.

Més continguts de Tarragona Ràdio: