La covid i el deteriorament de la sanitat pública fa que la privada guanyi pes entre els tarragonins. El sector explica que l’increment de competència també ha fet que els preus ara siguin més assequibles i atractius. Per la seva banda, el Consell de Col·legis de Metges demana a Salut «que posi ordre» i avisa els ciutadans que estiguin alerta davant «determinades ofertes».

La sanitat privada guanya pes davant la pública. En els últims quatre anys els catalans que han contractat els serveis d’una mútua sanitària han passat del 24% al 32%. És una tendència que ja es venia donant abans de la pandèmia però la covid l’ha evidenciat encara més. D’entrada, per la congestió que ha patit el sistema públic i pel creixement de les llistes d’espera, sobretot per determinades especialitats. Des de les mútues reivindiquen la rapidesa amb què poden donar cita i gestionar les peticions per proves diagnòstiques. El perfil del mutualista sol ser gent d’entre 30 i 45 anys. Sovint decideixen fer el pas quan arriben els fills o es plantegen tenir-ne.

Pau Estabanell, gerent d’Asisa a Tarragona, explica que la proliferació d’empreses que es dediquen a la sanitat ha comportat que ara els preus siguin més assequibles. Reivindica la tasca que han dut a terme en aquests anys tan difícils.

powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.

Ara bé, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya alerta que l’oferta de pòlisses de salut ‘low cost’ es tradueix “en precarietat” per als professionals i “banalitza l’acte mèdic”. El seu president, Jaume Padrós, demana als ciutadans que estiguin alerta davant algunes ofertes.

El 66% dels metges que treballen al sector privat no se senten ben tractats per les companyies asseguradores, segons una enquesta del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.