La cuina del present fa una mirada al passat en una nova edició de Tàrraco a Taula. Les jornades gastronòmiques tornen i fan 25 anys. 11 restaurants de la ciutat proposen menús i plats que es basen en el receptari dels romans. Tindran lloc del 13 al 29 de maig però el primer tast arriba ja aquest dijous.
La primera parada de Tàrraco a Taula 2022 serà el Convivium, la recreació d’un banquet de l’època romana. Es farà aquest 5 de maig al claustre del Seminari. El festí servirà per obrir boca de cara a les jornades, que han seduït 11 restaurants de la ciutat. Alguns elaboraran menús sencers i d’altres oferiran platets, degustacions o tapes. El president de l’Associació Tàrraco a Taula, Carles Segarra, explica que són un referent mundial i que en 25 anys ja han sumat més de 1.500 receptes inspirades en la cuina romana.
Els productes de proximitat eren ben presents a la cuina dels nostres avantpassats romans. Ho destaca Magí Seritjol, director de Tarraco Viva, que recorda que és impossible que tornem a menjar com ells, però sí inspirar-nos en els seus ingredients o begudes.
Els maridatges aniran de la mà dels vins de la DO Tarragona i de les cerveses artesanes Twins.