Entre un 60 i un 80% dels edificis de Tarragona no compleixen els mínims de rendiment energètic exigits per Europa. El boom de la construcció als anys 70, 80 i 90 no contemplaven les exigències d’estalvi d’energia que ara es requereixen al sector immobiliari. Això fa que els habitatges espanyols estiguin lluny de l’objectiu d’’Emissions zero’ que la Unió Europea vol implantar en un horitzó de 50 anys
Les etiquetes de qualificació energètica van de la lletra A, que es refereix a un alt rendiment no contaminant, a la G, que és la pitjor qualificació i que tenen els immobles construïts entre la dècada dels 60 i els 80 a l’estat.
El tarragoní, Agustí Pujol, és vicepresident de la Confederació de Cambres de la Propietat Espanyoles UIPI (Unió Internacional de la Propietat Immobiliària).
powered by Advanced iFrame. Get the Pro version on CodeCanyon.
Amb seu a Brussel·les actua com un lobby en defensa de la propietat i propietaris europeus.
Pujol indica que en un futur no gaire llunyà, els edificis no podran estar per sota de la classe E de sostenibilitat. Entre d’altres coses, això suposa renovar finestres, canviar el sistema energètic i eliminar pèrdues de calor dels habitatges. Agustí Pujol diu que la gran majoria dels habitatges de l’estat no estan adequats a l’estalvi energètic i Tarragona no n’és una exempció.
Seran milions d’habitatges a Europa que s’hauran de revisar i rehabilitar.