La Guàrdia Urbana de Tarragona ha participat aquest dilluns en un operatiu conjunt amb la Guàrdia Civil, la Policial Nacional i Inspecció de Treball per inspeccionar quatre establiments a la ciutat.
L’objectiu d’aquest operatiu era el d’identificar i retirar del mercat productes falsificats o adulterats que no compleixen els estàndards de seguretat sanitària que es podrien fer servir en establiments dedicats a serveis d’estètica i tractaments d’ungles.
També s’han revisat aspectes laborals com l’existència del compliment de contractes d’acord amb la normativa que regula el mercat de treball, el respecte a les normatives de seguretat laboral i si hi havia irregularitats en l’activitat desenvolupada. Pel que fa a la part sanitària, s’han verificat les condicions higièniques dels centres, la correcta desinfecció de les eines i l’ús de productes químics potencialment perillosos.
Durant l’operatiu, la Guàrdia Urbana ha aixecat quatre actes per incompliments de les ordenances municipals, que inclouen la manca de fulls de reclamacions a disposició dels clients i deficiències en la retolació de l’establiment. A més, s’ha constatat que els establiments inspeccionats no disposaven de la documentació necessària, al·legant que aquesta estava en mans dels gestors. Com a resultat, s’ha aixecat l’acta corresponent, la qual serà tramesa al Departament de Llicències i obertura d’establiments per a la seva valoració.
Per la seva banda, la Guàrdia Civil ha detectat vuit infraccions que fan referència a la normativa del contraban, a la llei tributària, i a l’etiquetatge de productes. Alguns dels productes utilitzats no estaven etiquetats correctament amb el segell de la UE, motiu pel qual se sospita que podrien ser importats com a material de contraban sense haver superat cap dels controls de qualitat exigits per aquest tipus de substàncies. Pel que a la Policia Nacional, no hi ha hagut cap tema relacionat amb estrangeria.
Des d’Inspecció de Treball han aixecat una acta en matèria de prevenció de riscos laborals, dues que no comporten denúncia i dues més en les quals es requereix al propietari/ària del negoci que algun contracte dels seus treballadors/es s’ha de transformar de temps parcial a temps complet.